Det skal du vide om Omega-urene

Der er mange skønne luksusure på markedet, og Omega er blot en af dem, der har stjålet danskernes hjerte. I denne artikel har vi fokus på disse populære ure og hvad du skal vide om dem, inden du investerer i enten nye eller brugte Omega ure.

Det schweiziske Omega har eksistereret siden 1903 og har siden da produceret ure, der er gået over i historien. Det var et Omega ur, der bl.a. sad på håndleddet af én af de første mænd på månen, Buzz Aldrin, på superspionen, James Bond og The King of Rock & Roll, Elvis Presley. Det er ikke helt ubegrundet. Omega har nemlig udviklet nogle af de mest revolutionære ure gennem tiden.

Omega har ikke altid heddet Omega. Tilbage i 1848 gik det under navnet La Generale Watch Co., og det var først i 1903 at Omega blev til. Det schweiziske urfirma har dog også være et firma, der producerer ure, der har tilsluttet sig eliten inden for luksusure.

Omega er især kendt for sin tilknytning til det maritime. Det kommer bl.a. til udtryk i ur-serier som Seamaster, Planet Ocean. Det var dog ikke til lands eller til vands at Omega fik sit globale gennembrud. Det var i luften, hvor det britiske flyvevåben udvælger urene som deres officielle tidtager i mobilt format. Der gik også kun ét år, før det amerikanske flyvevåben fulgte trop.

De første anprisninger af mærket stammer dog fra havet. I 1932 lancerede Omega det første offentligt tilgængelige dykkerur under navnet ”Marine”. Det kunne holde tæt helt ned til 73 meters dybde – og siden da er der kommet mange nye til, bl.a. klassikere som Seamaster 300 og Seamaster 600 Ploprof.

Omega har også – som nævnt – haft sin gang i det ydre rum, hvor Buzz Aldrin tog de første skridt på månen med et Speedmaster på håndleddet. Det har gjort at Speedmaster-kollektionen også kaldes for ”Måneuret”.

Omega-urene har siddet på håndleddene af mange af tidens mest ikoniske mænd, bl.a. gennem markant produktplacering og markedsføring. Det resulterede i at James Bond blev synonym med Omega Seamaster-kollektionen fra 1995 og frem. Det er James Bond og alle de andre brandambassadører, der har været afgørende for virksomhedens succes. De udvælges derfor meget omhyggeligt. Det er i dag prominente navne som f.eks. George Clooney, Pierce Brosnan og Jacques Cousteau.

Omegas ure kendetegnes i dag ud fra præcision og speed. Det er især designet og i visse tilfælde navngivningen, der bærer præg af hurtige referencer (f.eks. Omega Speedmaster).

Et Omega-ur vil altid være en god investering, især hvis du er på udkig efter et ur, der kan være dig en tro følgesvend gennem lang tid. Hvis du dog gerne vil være sikker på, at du kommer hjem med den ægte varer, anbefaler vi, at du handler med en renommeret forhandler som f.eks. TimeToWatch.