Er Bitcoin digitalt guld? Hvorfor Bitcoin siges at være mere som guld end valuta

Som du måske har hørt, omtales Bitcoin ofte som digitalt guld. Men hvorfor er dette?

 Hvilke egenskaber deler Bitcoin med guld, der gør det mere som en råvare end en valuta?

 

For det første er både Bitcoin og guld knappe ressourcer. Der vil kun eksistere 21 millioner Bitcoins, du kan tjekke det her, hastigheden, hvormed nye bitcoins bliver oprettet, aftager. Du kan også tjekke den bedste app på cryptocurrency aktieskole.com/kryptovaluta-app.

 

For det andet er både Bitcoin og guld holdbare. De kan både opbevares og opbevares i lange perioder uden at miste deres værdi.

 

For det tredje er både Bitcoin og guld fungible. Det betyder, at hver enhed kan udskiftes med en anden enhed af det samme aktiv. For eksempel. En ounce guld er det samme værd som enhver anden ounce guld. Det samme gælder for bitcoins.

 

For det fjerde er både Bitcoin og guld delbare. Det betyder, at de kan opdeles i mindre enheder. For eksempel kan en bitcoin opdeles i 100 millioner satoshis. Guld kan opdeles i mindre enheder som f.eks. gram eller ounce.

 

Endelig er både bitcoin og guld bærbare. De kan transporteres fra et sted til et andet.

 

Så hvorfor omtales Bitcoin ofte som digitalt guld? Fordi det deler mange af de samme egenskaber som guld. Det er en knap ressource, der er tilgængelig, ombyttelig og delbar. Og den er også transportabel.