Hvad er Dogecoin?

Dogecoin har virkelig skabt meget diskussion i løbet af dette år. Hvis man ikke ved noget om kryptovalutaer, så kan det godt være, at man ikke har bemærket dette. Er man dog inde i denne verden, så ved man også, at Dogecoin er et sandt mirakel.

Kryptovalutaen Dogecoin startede ud som en joke mellem to personer i USA, og så er den vokset stille og roligt i en del år. I 2021 tog det dog for alvor fart, da Elon Musk og mange andre begyndte at omtale denne kryptovaluta. Kursen på Dogecoin er i dag meget høj, og mange mener, at den er alt for høj. Tidligere skrev vi, at der er tale om et mirakel, fordi ingen havde forventet, at en tilsyneladende værdiløs valuta ville stige så meget – og endda på så kort tid!

Selv om Dogecoin i skrivende stund ligger “relativt stabilt”, så vælger man alligevel at investere i den. De håber på, at der kommer en stor stigning igen. Uanset hvad, så kan de fleste nok blive enige om, at der er tale om en meget risikabel investering. Generelt er kryptovalutaer risikable, og når man investerer i noget som Dogecoin, så er den allerede høje risiko meget højere. Er du klar til at acceptere denne risiko, så køb Dogecoins nu.

Mange tror, at Dogecoin er teknologisk bedre end Bitcoin, men dette er ikke tilfældet. Dogecoin er bygget på Bitcoin, fordi kildekoden for Bitcoin er offentligt tilgængelig på hjemmesider som Github. Du kan selv lave din egen kryptovaluta, hvis du har erfaring inden for kodning. Der findes også en del forskellige guides på internettet, som du kan følge. Det er egentlig også sådan Dogecoin startede. To gutter besluttede sig for at kopiere Bitcoin og give deres nye coin et sjovt navn. På det tidspunkt hvor Dogecoin blev født, var memet med hunden “doge” (Shiba Inu) meget populært. Det er det så blevet igen, kan man sige.