Så skal der spares

Nu nærmer sig den varme tid, og der er det godt med lidt ekstra penge på lommen. Men de kommer ikke ud af den blå luft. Du bliver nødt til at finde dem et sted. Det eneste sted, de er nemme at finde, det er ved at stoppe nogle af dine udgifter.

Hvornår har du sidst forhandlet med dit teleselskab? Hvornår har du sidst kigget på dit madbudget og overvejet, hvor du kan finde de billigste madvarer. Der er mange ting, der er billigere end blåbær fra køledisken. Du kan for eksempel købe et æble.

Find hullerne

Det kan også være, du har have nok til at plante dine egne bærbuske og dyrke dine egne grøntsager. Her er der mange penge at spare.

Det er altså bare med at finde hullerne, hvor du kan springe udgifterne over. Måske har du en vane, der virkelig koster mange penge.

Hvis den vane fint kan finansiere, så er det jo dejligt. Men det kan også være, den har taget overhånd. Måske bruger du ikke alle kanalerne på dit fjernsyn. Måske mangler du et sted at grine, hvor du ikke bruger mange penge.

Du kan grine af de sjoveste jokes i stuen sammen med vennerne. Eller det kan være, du skal finde en billig a-kasse og fagforening. Der er altså mange måder at spare på.

Om det så er at lave din pizza selv frem for at købe den fra et pizzeria. Eller om du skal lade være med at købe din nye skjorte og i stedet købe noget brugt og pænt tøj.

Kun fantasien sætter grænser

Det er kun din fantasi, der sætter grænserne for, hvornår der kan spares. Men det er en god ide at kigge dine udgifter igennem i sømmene.

Inden længe vil du have så meget luft i din økonomi, at du helt glemmer, hvordan det var hele tiden at mangle nogle penge hver måned. På en eller anden måde skal du nok finde en vej gennem det, sådan så du hver dag kan læne dig tilbage i, at der er nok penge til lige præcis det, som du har brug for.