Skal jeg vælge online lån eller SU lån som studerende?

Når du har brug for at låne penge som studerende, er det så bedst at gå efter et SU lån eller et online lån?

 

Det kommer vi til at kigge lidt nærmere på her, hvor du kan blive klogere på, hvilken lånemulighed der måske er bedst for dig. Der er jo mange muligheder for at låne penge nu om dage, men det gælder jo om at finde frem til den løsning, der passer bedst til dig og din økonomi.

 

Vil du lære at beregne renter og procenter, så brug denne procentregner.

SU lån kan være billigere

Hvis vi starter ud med at tage et kig på SU lån, så kan det være en billigere løsning for dig, da renten ikke er lige så høj på SU lån, som den kan være på kviklån.

 

SU lån er et beløb, du får udbetalt ved siden af din SU hver måned, eller så længe du har behov for det. Det er dog stadig et lån, så du skal være forberedt på, at du skal betale pengene tilbage, når du er færdig med at studere.

Online lån er mere fleksible

Hvis vi så tager et kig på online lån som eks. kviklån eller forbrugslån, så kan det være meget mere fleksibelt og måske nemmere for dig, der bare lige har brug for et låne et enkeltstående beløb.

 

Har du eks. brug for at låne 1000 kroner her og nu, kan det ikke på samme måde lige så nemt lade sig gøre med et SU lån. Omvendt skal du huske på, at renten ofte er højere på denne type lån, og derfor kan det være dyrere for dig at låne penge online sammenlignet med at tage dig et SU lån.

Vælg ud fra din mavefornemmelse

Hvis du ikke er sikker på, hvilken form for lån du skal vælge, kan det også være en god idé at lytte til din mavefornemmelse. Hvad har du det bedst med, når det kommer til at låne penge? Føler du det bedst med et SU lån, er det jo bare med at vælge det. Eller hvis du er mere til online lån, skal du jo bare vælge det.

 

Husk at du skal betale af på dine lån, uanset om du tager SU lån eller online lån. Har du ikke råd til at betale af på dine lån, bør du nok ikke låne penge til at starte med.