Den personlige gave

Hvis du af og til har svært ved at finde ud af, hvad du skal give i gave, er du ikke alene. At finde den rette gave er bestemt ikke nemt. Heldigvis er der hjælp at hente.  

Typiske gaveanledninger

Gaven kan have mange anledninger. Oftest vil vi skulle på gaveindkøb, fordi vi er inviteret til bryllup, til fødselsdag, til barnedåb eller til konfirmation.

Og så er der naturligvis de situationer, hvor vi giver en gave, ikke fordi det forventes af os, men blot fordi vi har lyst.

Den uventede gave er ofte den bedste. Men uanset årsagen til dit indkøb kan du med fordel lede efter gaver, der vil betyde noget særligt for lige netop den person, du forærer gaven til.

Giv noget særligt

Den personlige gave kan tage mange former. Kender du en musikelsker, der har fødselsdag, kan forære koncertbilletter eller måske et par nye hovedtelefoner.

Hvis gavemodtageren som regel har alt for meget at se til i dagligdagen, kan du opfordre til lidt afslapning og invitere vedkommende på kro- eller spaophold.

Graverede smykker, ure, skåle og billedrammer er også sikre vindere blandt dem af os, der helst forærer personlige gaver. Men hvis du gerne vil finde noget lidt anderledes til fødselaren, jubilaren eller bryllupsparret, kan du overveje at forære et line art billede. 

Lidt om line art

Line art eller stregtegninger er efterhånden en populær kunstart blandt de danskere, som holder af at pryde væggene med noget smukt. Line art tegninger har ret grove streger, og dét skyldes, at de ofte er lavet i én lang, uafbrudt bevægelse.

Det simple og stilrene udtryk er én af hovedårsagerne til teknikkens popularitet. Dertil giver mange mennesker line art i gave, fordi du som køber selv kan få lov til at bestemme billedets motiv. Fejrer din bedste ven fødselsdag, kan du for eksempel vælge at basere line art gaven på et billede af jer to sammen.

Og det er ganske nemt at finde et sted, hvor du kan få lavet din line art. Start med at opsøge en kunsthjemmeside, der specialiserer sig i portrætter, og udvælg så dét foto, som du gerne vil have lavet som stregtegning.

Når du har angivet antallet af ansigter på billedet og valgt format og rammetype, er du klar til at gennemføre din bestilling.

Mangler pengene?

Stregtegninger er som regel ikke specielt dyre. Men hvis din økonomiske situation for alvor er presset, kan selv den mindste udgift virke uoverskuelig.

Et lån løser ikke dine pengeproblemer på lang sigt. Dog kan det give dig akut luft i økonomien. Glæd dig ved, at der i dag findes rigeligt med udbydere, og lån hurtigt penge.

Med selv et mindre lån er du godt klædt på til årets gaveanledninger.