Konfirmation: Gør jer klar til den store dag

Har du et barn, der snart skal konfirmeres? Så er det en god ide at komme i gang med forberedelserne i god tid, så I er sikre på, at I når det hele. For der er faktisk mange flere ting, der skal tages stilling til, end man lige skulle tro.

For konfirmanden er der nogle ting, som kan synes vigtigere end andre, og i disse tilfælde er det naturligvis vigtigt, at konfirmanden også har meget at skulle have sagt.

Det kunne blandt andet være angående tøjet eller menuen til festen. Så må forældrene stå for nogle af de mere kedelige ting.

Hvilket tøj?

Først og fremmest skal der tænkes lidt over tøj. Der er jo en dresscode til konfirmation, som for pigernes vedkommende er hvid, og som hos drengene er formel. Det er selvfølgelig op til fortolkning, og lige netop derfor er der faktisk også meget at vælge imellem.

Så tag jeres barn med ud på en shoppetur, så hun eller han helt selv kan vælge, hvilket tøj der skal bruges til denne store dag.

Transport fra kirken

Noget andet, som man kan tænke lidt over, er transport fra kirken. Det er ikke alle, som vælger at gøre noget særligt ud af den slags, fordi det i manges øjne er lidt ligegyldigt. Hvis I er nogle af dem, som ikke lige synes, at I vil bruge en masse penge på det, kan det måske være, at I kender nogen, som har en fed bil, I kan låne i dagens anledning – måske endda en af gæsterne.

Så skal der jo lige tjekkes op på fælgstørrelse og den slags, så der ikke pludselig er noget, der går galt. Det skal jo gerne være en vellykket dag, og det kan det sagtens være, selvom det ikke er en hestevogn eller Ferrari, man bliver hentet af.

Lækker mad til festen

For konfirmanden er det ofte vigtigt, at der er planlagt en lækker menu, da maden jo også er med til at gøre dagen lidt mere festlig. Rigtig mange vælger en lækker forret og hovedret, måske endda buffet.

Så kan man også overveje at gøre noget helt særligt ud af den konfirmationskage, man vil have til festen.

Man kan eventuelt få lavet en specielt til denne anledning – måske med motiver, som har noget at gøre med konfirmanden. Det kunne i hvert fald være meget festligt.