Hvor vælger man det rette MC lån? 

Hvor vælger man det rette MC lån? 

Er du på eftersøgning efter en hel ny bil eller vil have byttet den gamle ud med en miljøvenlig, men har næppe likviderne til det? Så kan et billån være en god løsning for en. Hvis man bør have et billån er der som standard 2 valgmuligheder ; om det bør være med eller uden sikkerhed i faretøjet. Differensen på de 2 er at lånudbyderen kan give billån med sikkerhed i bilen, hvor der så tinglyses pant i bilen, derved långiveren har eje i faretøjet. Det vil altså sige, at når man som låntager ikke overholder betalingsforpligtelserne, der er ved billånet kan långiveren gøre krav på bilen og videresælge den for dermed at kunne indfri det billån en har taget. Det kan være en smart løsning, hvis man overbevist om at man kan indfrie dine betalingsbetingelser over løbetiden, da det her oftest kan være lukrativt for låneren at underskive dette billån. Da renten over løbetiden tit er mere lukrativt. 

Smarte elementer at være opmærksom på, når du tager et billån 

De to afgørende elementer du skal kigge på, når man skal underskrive et bådlån er lånebeløbet og løbetiden. Lånebeløbet er det beløb i Kr man låner af giveren for at kunne købe bilen. Løbetiden er den længden på lånet, som lånet skal afbetales over. Lånebeløbet er altså den mængde likvider du skal anvende til erhvervelsen af bilen. Så det er noget man selv kan ændre på alt efter af hvilken båd man slutter med at købe. afdragsperioden kan også justeres alt efter hvor mange penge du har råd til at afdrage MC lånet på månedligbasis. MC lånet kan derved blive mereomkostningstungt ved at man har en lang afdragsperiode.  

Hvor bør en påbegynde sit bådlån? 

Hvis en skal afgøre hvor en bør tage sit bådlån er det essentielt at kigge på den enkelte rente på det billån man vil have. Fx, hvis man sidder og bør have en ny billån er det rart at have overblik over om man har penge til at foretage det billån. En klog måde at holde overblik er at tarte en dialog med sin bank for at høre hvordan din finansielle situation ser ud og hvad man har råd til. Her kan en naturligvis ændre det en my afhængig efter om man ser sin ønske båd og så kan du stige det en smule. Det er selvfølgelig at ende på noget, som du kan afbetale i det lange løb. Hvis man skal vælge hvordan ens bådlån skal se ud er det skønt at forstå hvor mange penge du har i sit månedlige budget til at betale af på det valgte billån.  

Ny eller gammel bil 

Det er intelligent at man tænker over den naturlige værdi nedsættelse som motorcyklen får med tiden. Og om du kan komme ud af et uoverskueligt MC lån, for hvis bilen har erhvervet sig så stor en værdinedsættelse, så du ikke kan komme ud af billånet ved at sælge den. Går du og betaler for luft og det er klart det du helst vil slippe for. Derfor er det esentielt, at du ved at det er denne motorcykel du vil have over en lang periode. Ved en ny bilen tilkommer de den største værdiforringelse, når bilen forlader forhandleren. Derfra nedsættes motorcyklen ej så kraftigt i vurdering. Hvis man ser på en ældre model, som er brugt eller lignende er det essentielt at du for tjekket standen af motorcyklen.  

Så når man beslutter at afbetale bådlånet over 10 år, men man sælger bil efter 5 år, så afbetaler man måske på en bil man ikke længere har, det ej er hensigtsmæssigt.  

Når du fx skal få en bil og derfor har behov for et billån, så er der flere kriterier for at man kan starte et bådlån.  Man skal være fyldt enogtyve år gammel, man bør have en årlig indtjening på 180.000 DKK  

Som låntager er der 2 valg i forhold til om det bør være med eller uden førbetaling, altså, at du betaler en andel af det fulde beløb fra start af. Mange långivere kræver i dag, at du lægger ti-tyve % af det fulde beløb af fra starten af købet af en ny bil.  
 
Det kan være særdeles klogt at få tilbud fra adskillige forskellige långivere før man starter et valg om hvor du skal starte ens bådlån henne, da der som oftest er en forskel.