Overvejer du at tage et kviklån? Her er fordele og ulemper

Hvis du står og mangler penge mellem hænderne, så kan det være, du har overvejet at tage et kviklån. Det kan være fristende, men det er også noget, man skal overveje meget nøje. Her kan du læse om de fordele og ulemper, der er ved at tage et kviklån. Så har du noget materiale, du kan bruge til din overvejelse.

Ulemper ved kviklån

Når man skal tale om fordele og ulemper ved kviklån, så er det måske bedst at få det negative af vejen først. Når man tager et kviklån, så kan det godt være, at man skal betale en del mere tilbage, end man låner.

Det kommer naturligvis også an på, hvilket lån man finder. Hvis du kan overholde din tilbagebetaling, så bør du dog sagtens kunne betale tilbage, uden det bliver meget ekstra. Når du tager et kviklån, så er det også svært at undgå, at der er renter på.

Hvis du f.eks. låner af et familiemedlem, så kan du sikkert gøre det rentefrit, og det betyder jo, at du skal betale mindre tilbage.

Fordele ved kviklån

Den største fordel ved at tage et kviklån er jo, at det er lån penge udbetaling med det samme. Det er altså nemt og hurtigt.

Du kan tage et lån og have pengene mellem hænderne den samme dag. Det er langt mere effektivt, end hvis du f.eks. skulle gå i banken og tage et lån, hvor der kan gå lang tid, før du bliver godkendt. Hvis du tager et kviklån, så er du også fri for at skulle låne penge af venner eller familie. Det kan godt skade en relation, at der kommer penge mellem mennesker.

Det kan f.eks. være, at personen selv kommer til at mangle pengene på et tidspunkt og kommer til at se sig sur på dig over, at du har lånt dem.

Det kan også være, der er en tilbagebetaling, du ikke overholder, og det skaber dårlig stemning. Hvis du vil være sikker på at bevare et godt forhold til både venner og familie, så er det altså sikrere at tage et kviklån.