Sådan vedligeholder du bedst din dykkerkniv

dykkerknive

Nu har du endelige fået fat i en god dykkerkniv. Men du er usikker på, hvordan du sørger for, at den ikke kommer til at gå til grunde, inden du nogensinde får den brugt.

Knive til dykkere er en af de ting nogle bruger meget, mens andre kun har dem til nødstilfælde. Ikke desto mindre, så er det de absolut færreste dykkere som har lyst til at rykke en meget rusten eller sløj kniv ud af skeden under vand, når der er brug for den.

Hvis du nu ikke allerede har købt en dykkerkniv, så vil jeg anbefale at kigge på denne guide.

Hold den tør

Den måske absolut vigtigste ting på denne liste. At holde din kniv tør. Men det er måske ikke så åbenlyst igen, når nu du skal have din kniv med ned under vand. Faktisk er det hele meget counter intuitivt.

Men det jeg mener, når jeg skriver at du bør holde den tør, er, at du bør sørge for at tage den op af skeden når du kommer op af vandet.

dykkerknive

Undgå dog at ligge den i solen. Det kan være skadeligt for dele af belægningen på såvel æggen som håndtaget. Så sørg for at ligge den eller hænge den i skyggen, hvis det er muligt. Solen er dog ikke altødelæggende, så bekymrer dig ikke, hvis du er tvunget til det.

Ekstra tiltag

Ud over, at altid sørge for at tørre din kniv og skede, så kan du overveje at smøre et meget tyndt lag olie (fed og hård) på kniven.

På den måde vil kniven til en hvis grad blive vandtæt. Det vil hjælpe den fra at påbegynde rust. Ofte vil en dykkerkniv dog være lavet af næsten 100% rustfrit metal.

Gør den skarp

Det siger måske sig selv. Måske det er for en kniv-ejer dagligdags. Men det siger måske ikke sig selv ift. at sørge for, at din kniv også bliver vedligeholdt godt.

Men når du fortsat sørger for, at holde din kniv skarp – især hvis du bruger den ofte – så vil din dykkerkniv holde sig meget længere, hvis den er skarp under brug.