Smart og praktisk tilbehør til dit terrarie

Holder du et dyr i et terrarie, eller mest af alt skal du til at holde dyr i et terrarie, så kan det være meget godt med en guide til de ting, du bør overveje at købe. Det kommer naturligvis an på dyret, du holder, men der er alligevel nogle grundlæggende ting, du bør overveje. Hvis du allerede nu vil se udvalget af tilbehør, så klik her og kom ind på en hjemmeside, der forhandler en masse forskelligt dyretilbehør.

Lys og varmelampe

Dyr i terrarier er typisk dyr, der kræver meget lys og varme, på grund af deres oprindelsesland. Derfor er det vigtigt, at du har en lampe over terrariet, der er tændt mange timer om dagen. Derudover skal du muligvis også have en varmelampe, der kan varme dyret. Nogle dyr kan fx godt lide at sidde på en sten og varme sig mange timer om dagen.

Naturlige pyntegenstande

Et terrarie er ikke så meget uden en eller anden form for indhold. Dette skal du derfor også anskaffe. Her kan du sagtens vælge ud fra, hvad du synes ser flottest ud. Men det er vigtigt at vælge ting, der er naturlige. Du skal ikke købe plastik eller andet, der er fremstillet af kunstige materialer.

Her kan det netop være flot med forskellige sten, som dyret kan lægge sig under. Husk også, at mange af de typer af dyr, der holdes i terrarier, er dyr, der skal have mulighed for at kunne gemme sig væk, hvis de føler for det. Det er et helt naturligt behov, de har, og hvis de ikke kan krybe i skjul, kan de i stedet blive stressede.

Sand, grus eller andet til bunden

I bunden skal der også være noget materiale. Det kan fx være sand, grus, sten eller andet. Dette kan typisk også købes i dyreforretninger, og du kan altid spørge til råds, hvis du er i tvivl om, hvad du skal vælge til bunden.

Vand- og madskåle

Alle dyr har behov for både vand og mad. Her er det en god ide at købe skåle, hvor du giver dyret mad og vand. Det behøver ikke at være store skåle. Du kan også få udhulinger i fx sten, så vandstedet og foderstedet ser mere naturligt ud. Men det er altid godt at dyret finder ud af, at der er et bestemt sted at gå hen for mad og vand.