Derfor bør du rense dine tagrender oftere, end du måske tror

At rense dine tagrender er nok ikke lige den opgave, du drømmer om på daglig basis. Det er nok for de fleste en opgave, der er en lille smule træls. Men ikke desto mindre, så er det altså en vigtig ting at få ordnet.

For hvis du venter for længe med at få tømt dine tagrender, så ender det med, at blade og andet nedfald sidder alt for godt fast. Og hvis ikke du får fjernet snavs og nedfald, så kan vand ikke ledes væk fra dit tag, og det kan medføre både fugt-, frost-, og vandskader på dit hus. Og det drømmer de færreste mennesker jo nok om.

Hvornår bør du så tømme tagrenden?

Det anbefales af de fleste, at du minimum én gang om året får tømt dine tagrender for nedfald og snavs. Det er en god idé at få dem tømt efter løvfaldet i efteråret, da der her ender en del blade i tagrenderne. Og ved at få efterårets nedfald ud af tagrenden er du også sikker på, at dit hus og dit tag kan klare de store mængder regn og sne, som kommer sent om efteråret og vinteren.

Men et godt råd er også at holde øje med dine tagrender. For selvom du måske allerede har tømt dem, så kan de godt komme til at trænge til at blive tømt endnu en gang. Det er derfor kun en tommelfingerregel at rense tagrenderne en gang om året.

Professionel hjælp vil lette opgaven

Hvis du har meget mos på dit tag, så vil du også skulle tømme og rense dine tagrender oftere end en gang om året. Dette skyldes, at mosset fra tid til anden falder ned fra taget og ned i tagrenderne for til sidst at stoppe dem til.

Og hvis du står i en sådan situation, så skulle du måske overveje at få professionel hjælp til dine tagrender, så du slipper for selv at skulle rode rundt med opgaven. Bor du i det nordlige Sjælland, kan du eksempelvis få en virksomhed som Grønt og Gråt ud til rensning af tagrender Helsingør.

Du kan selvfølgelig også vælge at rense dine tagrender selv. Der findes diverse redskaber til at klare det i diverse byggemarkeder, der både kan benyttes med eller uden en stige alt efter, hvad du er til.

Og hvis du ikke lige føler for at skulle ud og investere i noget nyt udstyr, så kan du også bare rense dine tagrender med en stige og en solid plastikkop. Du kan også bruge en sodavandsflaske, som er skåret over på midten. Det vigtigste er bare, at du har et redskab, du kan skovle med.